Des de 1934

ALT HEIDELBERG (L'ANTIC HEIDELBERG)


alt_heidelberg_int_4.JPGEl 19 de març de 1934, obre la cerveseria Alt Heidelberg , sense una vocació definida, entre bar i restaurant, passen dos anys fins a l'inici de l'atzarosa Guerra Civil Espanyola 1936-1939 , amb comitès de control i col · lectivització de l'activitat. Finalitzada aquesta, arriben les penúries de la postguerra, 
tant pel racionament dels aliments, com per la manca de productes de primera necessitat. A això, també se li van afegir  els talls diaris en el subministrament elèctric (restriccions). Ja es comença a intentar fer l’elaboració pròpia molt limitada d'algunes especialitats alemanyes, com el choucroute de fermentació casolana de la col i les primeres salsitxes de frankfurt, elaborades rústicament i fumades en el propi local. Ja que era impossible l'entrada de productes estrangers al pais degut a la Segona Guerra Mundial, i la posterior derrota d'Alemanya, el que impedia la importació de productes alemanys i ja que la seva producció era inexistent.

alt_heidelberg_int_3.JPG

Van transcorrent anys i ja comencen a arribar les primeres cerveses d'importació, però curiosament més les daneses com la Carlsberg i la Tuborg, que no pas les alemanyes que van arribar anys mes tard i estaven subjectes a “cupo”. La primera que vàrem aconseguir importar va ser la Holsten. En quant a aliments s'aconsegueix la col·laboració de xarcuters locals per elaborar més tipus de salsitxes i de forners per aconseguir pa de motlle d’estil alemany tant integral com el blanc clàssic. Pel que fa a cerveses de barril es recorre a la catalana  DAMM. Es van servint productes que atrauen una clientela àvida de novetats i tancant a altíssimes hores de la matinada.

Arriba l’any 1970-1972, amb la modificació de les línies de metro i tren que transcorren pel subsòl de la Ronda Universitat, tallant tot el trànsit rodat i el de vianants transitant per unes passarel·les de fusta elevades i de precària estabilitat. Lo que va suposar gairebé una paralització total de l'activitat comercial. Mentre durent les obres del carrer, es comença a estudiar una gran reforma  del local, suplint les mancances del mateix i al mateix temps donant-li un aire a cerveseria Bavaresa. Començant les obres sense tancar completament i afegint posteriorment la planta superior que no pertanyia a Alt Heidelberg, traslladant-hi la cuina i diverses dependències. I ja, al final de 1974 afegint un saló a la planta de dalt  per a ocasions especials.

A l'abril de 1985 es produeix un voraç incendi nocturn mentre l'establiment estava tancat, que va destruir gran part del local, apareixent la notícia en tota la premsa local. Es decideix construir una altra vegada gairebé partint de zero, però reproduint el més fidelment possible l'estètica del local, aconseguint obrir al públic en només 55 dies. Així fins els nostres dies respectant la decoració i incorporant elements i maquinària actual a les nostres instal · lacions.

Cargando galería...

2014 © Alt Heidelberg sa

2014 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos